Történetünk

A Veszprémi Szakképzési Centrum SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola közel 20 éves múltra tekint vissza. A 2000-ben megalapított SÉF Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskola, mint állami finanszírozású, tandíjmentes magánintézmény működött. Az iskolaalapítást indokolta, hogy a Veszprém megyei vendéglátóipari, kereskedelmi vállalkozások évről évre joggal igénylik a jól képzett, idegen nyelvet beszélő, gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező, szakmája iránt érdeklődő szakács, pincér, cukrász, kereskedő képzésben részesült, frissen végzett fiatalokat.
Veszprém megye az idegenforgalom szempontjából frekventált terület, a vendéglátóipari, szállodaipari és idegenforgalmi helyek száma meghaladja az országos átlagot, a Balaton-parti forgalom jellemzője a szezonalitás. A vállalkozók többsége ezért a rövid, pár hónapos idényre elsősorban olyan szakembert igyekszik alkalmazni, aki több szakmában is járatos, idegen nyelvet jól beszél, és szakmai tudása több területen is konvertálható.
Az iskola a versenyképes tudás megszerzését szem előtt tartva a fentiek mellett biztosítja a rendkívül felkészült, diákközpontú, munkáját elhivatottsággal végző oktatói gárdát, valamint a nívós oktatáshoz és az eredményes tanuláshoz nélkülözhetetlen, európai színvonalú környezetet (ingyenes wifi a diákok számára, számítógépekkel felszerelt tantermek állandó internet elérhetőséggel, korszerűen berendezett tanüzem és tanétterem).
Az intézmény vezetése felismerte az informatikai oktatás jelentőségét az esélyegyenlőség javításában, és azt a tényt, hogy az információs társadalom építésével nőhet a gazdaság termelékenysége, új munkahelyek jöhetnek létre, javulhatnak az életkörülmények. A Veszprémi Szakképzési Centrum SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola ennek jegyében évről-évre fejleszti számítógép-állományát, és ma már az internet és számítógép-hozzáférést tekintve a magyarországi középiskolákkal összehasonlítva az élvonalba tartozik. Az iskola fogadóterében, valamint a termekben is folyamatos internet-hozzáférhetőség biztosított, így a tanárok már a tanulók okos telefonjaira is építenek a játékos és hatékony óravezetés érdekében. A magas színvonalú elméleti és szakmai képzés mellett különös hangsúlyt fektetnek a diákok szabad idejének hasznos kihasználására is sportrendezvények, vetélkedők, sportversenyek keretében.

Németh Katalin

igazgató

Végh Dávid

megbízott igazgató

Elérhetőségeink

Veszprémi SZC "SÉF" Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola (OM 203 066/013),
H-8200 Veszprém, Halle u. 3.

Igazgatóhelyettesek: +36 70/641-4035
Titkárság: +36 70/641-4052
E-mail: sef@sef.hu

Nyitvatartás: 8.00–16.00
Ügyfélszolgálat: 9.00–12.00, 13.00–15.00

Jelentkezés

e-mailben: jelentkezes@sef.hu

Online jelentkezés